Syntex (10g)

Syntex (10g)

Maradó fogak végleges gyökértöméséhez, hagyományos-, vagy termoplasztikus guttaperchákkal és gyökércsapokkal is használható epoxi bázisú gyökércsatorna tömőanyag.

Kényelmesen és gyorsan használható két komponensű anyag önkeverő 1:1-es fecskendőben.

Kiszerelés: 10 g-os fecskendő + keverőcsőr + keverőblokk

17 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

 

Gyökércsatorna lezáró tömőanyag

ÖSSZETÉTEL:

Epoxi-műgyanta, amino-műgyanta, szervetlen töltőanyag, kálcium-wolframát, segédanyagok

INDIKÁCIÓK:

Permanens gyökércsatorna tömés maradó fogakban gutta-perchával. Permanens gyökércsatorna tömőanyag maradó fogak gyökércsapokkal. A termék minden gyökércsatorna lezárási technikához alkalmas, különösen jó meleg technikákban.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

SYNTEX gyökércsatorna lezáró paszta, fecskendős kiszerelésű, 1:1 arányú paszta adagolást tesz lehetővé. Az első használat előtt nyomjon ki egy kevés mennyiséget a pasztákból egy keverőlapra, hogy meggyőződjön az egyenletes anyagáramlásról. Preparálja a gyökércsatornát, mossa ki, szárítsa meg az anyag alkalmazása előtt. Helyettes keverőcsőr használható, ill. el is hagyható. Ehhez nyomjon ugyanannyi mennyiségű pasztát egy keverőlapra, és bármilyen eszközzel keverje össze, elérve a kívánt színt. Applikáció előtt öblítse és szárítsa a gyökércsatornát. Helyezzen egy kevés SYNTEX pasztát egy lentulóra, lassan vezesse be a gyökércsatornába, és haladjon az apex irányába a lehető legalacsonyabb fordulatszámon (mikro-motor segítségével). Vigye fel a SYNTEX-et egy korábban dezinficiált és megszárított poénre. Alkalmazzon pumpáló mozgást a bevitel során. Szükség esetén újabb poénok bevezethetők, illetve a gyökércsatorna mind laterál-kondenzációs, vagy vertikál-kondenzációs gutta-percha technikával tömhető.Amennyiben a pulpa karma beszennyeződött az anyaggal, ajánlott isopropyl alkoholt alkalmazni a nem polimerizált preparáció megtisztítására.A termék kötési ideje kb. 3 óra és a standard EN-ISO-6876 gyökércsatorna lezáró tömőanyag szabványnak megfelel. A kötési idő nem betartása polimerizáció esetén zsugorodást és szivárgó tömést eredményezhet. Amennyiben újra szükség van gyökérkezelésre, az anyag eltávolítható Canal Clean-nel vagy Methylene Chloride-dal.

KONTRAINDIKÁCIÓK:

Soha ne használja a SNTEX anyagot olyan betegnél, aki érzékeny a termék bármely komponensére!

ELŐVIGYÁZATOSSÁGI RENDSZABÁLYOK:

Használjon gumikesztyűt, védő szemüveget, és egyéb védőruházatot!A még meg nem kötött anyag bőr irritációt okozhat, illetve irritációt fejthet ki a szájnyálkahártyán. Ha ez bekövetkezik, azonnal mossa le az érintett területet bőséges vízzel! Lenyelni tilos, ám ha megtörténik, ne hánytasson! Itasson a beteggel bőséges vizet és forduljon szakorvoshoz!Az anyag komoly szemkárosodást okozhat, szembe jutva irritáló hatású lehet. Ha ez bekövetkezik, mossa le bőséges, langyos vízzel. Szem irritáció esetén forduljon azonnal szakorvoshoz! Kerülje az anyag gyökércsatorna csúcsba kerülését, mert az érzékenységet okozhat a periapikális szövetekben.Ajánlott röntgennel dolgozni.

TÁROLÁS:

Eredeti, jól visszazárt kiszerelésében szobahőmérsékleten 2-25 °C között tárolható. Napfénytől védve tárolandó!Gyermekektől elzárva tárolandó! A termék lejárati ideje a csomagoláson olvasható. Felbontás után a termék lejárati ideje nem változik, feltéve, ha biztonságosan visszazárja minden használat után. A fecskendő lezárásakor kerülje a fecskendőben található és a kupakban található maradék paszta keveredését (fehéret a sárgával), Lehetetlenné válhat a megfelelő polimerizálás és a fecskendő kinyitása.

AZ ELHASZNÁLT TERMÉK MEGSEMMISÍTÉSE:

Az elhasznált terméket, illetve a csomagolóanyagot juttassa vissza a gyártóhoz, vagy semmisítse meg a helyi hatóságok előírásának megfelelően (kémiai hulladék).KISZERELÉS10 g készítmény fecskendőben, keverő csőr, keverő blokk.

ÖSSZETEVŐK:

epoxi-gyanta, amino-gyanta, szervetlen töltőanyag, kalcium-volframát, segédanyagok.

 

Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Cerkamed
Cikkszám
W-Syn