Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat

Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat
Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat
Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat
Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat
Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat
Neo Spectra ST Flow Utántöltő kapszulás - A3 Árnyalat

Közeli lejárat! 2022.01.31. A készlet erejéig!

 

Fényrekötő, esztétikus tömőanyag kaméleon effektussal és SphereTEC Technológiával.

 

Bemutató videó az ENDOBOLTV-n

 

A már ismert Ceram.X SphereTEC One és Ceram.X DUO most egyesített és kibővített portfólióval, egy egyszerűsített rétegzési technikával hozza a jól megszokott teljesítményt, még több indikációra!

 

Tulajdonságok:

  • SphereTEC Filler technológia
  • Nagyszerű kezelhetőség
  • Tixotrópia
  • Nem tapad a műszerhez
  • Kaméleon effektus
  • Kiváló kopásállóság
  • Könnyedén magasfényűre polírozható

Innovációk:

  • Többféle konzisztencia (HV, LV, Flow) – Minden igényt kielégít!
  • Fokozott front-esztétika az új rétegzési technikával.
  • Összességében kevesebb árnyalat.

 

SphereTEC Filler technológia

A töltőanyag teljesen gömb alakú részecskékből áll, melyek submikron részecskékből épülnek fel. A gömb alakú töltőanyagok közt csapágygolyó effektus jön létre, ami kiváló kezelhetőséget kölcsönöz. Tixotróp, jól formázható, emellett több szabad rezint képes megkötni a környezetből, mint versenytársai, így nem tapad a kéziműszerekhez.  A speciális mikrostruktúrája révén pedig könnyen magasfényűvé polírozható.

 

CLOUD árnyalatok, kaméleon effektus

A speciálisan kialakított opacitás és transzlucencia egyensúly révén kaméleon effektussal rendelkezik. Így tökéletesen tud illeszkedni a környező fogszínhez. Csupán 5 CLOUD árnyalattal lefedi a teljes VITA skálát, ezzel időt, pénzt és helyet spórol a rendelőben.

 

Új Konzisztenciák!

Az elmúlt években a Dentsply Sirona odafigyelt az orvosai visszajelzéseire. Korábbi Ceram.X SphereTEC anyaguk csak magas viszkozitású, építhető változatban volt elérhető, ám az új univerzális Neo Spectra ST megtalálható a jól megszokott magas viszkozitású (HV) változat mellett egy teríthető alacsony viszkozitásban (LV) is alkalmazkodva az igényekhez. Ezen felül pedig létrehozták a flow portfóliót, így lefedve minden indikációt.

 

Új rétegzési technika!

A Neo Spectra ST univerzális 5 db CLOUD árnyalatát most a Neo Spectra ST Effects 2 dentin és 1 enamel árnyalatával lehet a front régió kihívásaihoz igazítani. A 2 féle dentin árnyalattal fokozható a nyaki régió opacitása, míg az enamel árnyalattal létrehozhatók a transzlucens incizális szélek.

 

Fecskendő: 2 x 1,8g, 25 db vég

Kapszula: 16 x 0,25g

 


19 445 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Esetbemutatás
Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Dentsply Sirona
Cikkszám
607019XX2
Esetbemutatás

Neo Spectra ST™ – Letört metszőfog direkt helyreállítása

 

A fiatal páciensek kezelése önmagában kihívás, még rövid alkalmak során is. Gyermekek nagyobb fraktúráinak kezelése egyszerre kíván türelmet és gyorsaságot.

Ez a 8 éves páciens az édesanyjával jött el hozzánk a felső nagymetszőfoga helyreállítására, a családi fogorvosuk és endodontusuk ajánlásával (1-3. kép). Amikor a páciens megérkezett a gyökértömés már készen volt. A guttapercha lezárása és egy ideiglenes restaurátum már ugyancsak korábban elkészült.

Úgy döntöttünk direkt kompozit tömést készítünk a jobb oldali nagymetsző formájának és funkciójának helyreállításához. Gyors forma és árnyalat analízist követően direkt kompozit mockup-ot készítettünk (4. kép). Szilikon lenyomatot (Aquasil® Ultra+) vettünk a mockup-pal, és szilikonsablonná alakítottuk. A fogakat kofferdámmal izoláltuk a nedvesség kontrollálása és a jobb rálátás érdekében, az ideiglenes tömést pedig eltávolítottuk (5. kép). Neo Spectra ST™ kompozitot választottunk az esethez a nagyszerű esztétikai karakterisztikái végett: Kaméleon effektus, polírozhatóság és színállóság. A fogfelszínt szelektíven savaztuk és bondoztuk (Prime&Bond Universal®), majd megvilágítottuk. A pulpakamrát SDR Plus® anyaggal töltöttük a stressz csökkentése érdekében és Neo Spectra ST™ A2 árnyalatot választottunk hozzá. E1 árnyalatot használtunk az incizális harmadhoz, és A2-t a palatinális fal középső harmadához (6. kép). A dentin alapot D3 árnyalattal állítottuk helyre, hogy a természetes mélydentin színtelítettségét és opacitását utánozzuk, majd a felszíni dentin réteghez A2 árnyalatot használtunk (7. kép). Némi fehér árnyalatot is alkalmaztunk, hogy utánozzuk az ellenoldali fog fehéres foltjait. A1 és E1 árnyalatokat használtunk a zománcréteghez (8. kép). Az E1 árnyalat módosítja a színértéket (akromatikus zománc árnyalat) és az incizális harmadban használtuk. Az A1-et használtuk a kromatikus zománc pótlásához.

A restaurátumot finíroztuk és elsődleges-harmadlagos anatómiai jegyeket martunk a felszínbe fúrókkal és Enhance® finírozó lemezekkel, kúpokkal és kelyhekkel. A polírozást Enhance PoGo®-val, valamint Prisma Gloss polírozó pasztával és speciális polírozó szivacsokkal végeztük. A kofferdám eltávolítása után ellenőriztük az occlusiot (9. kép).

A pácienst két héttel később kontrollra hívtuk a szövetek integrációjának ellenőrzéséhez (10. kép). Nagyszerű árnyalat, színérték, színtelítettség és opacitás egyezést tapasztaltunk.

A frakturált fogak helyreállítása nagyon bonyolult. Gyors tervezést és az árnyalat és formavilág háromdimenziós megfigyelését igényli. A gyermekeknek nagyon vastag és színtelített zománcuk van (magas kromacitás és színérték) – a fogorvosnak ezt szem előtt kell tartania. Ugyanakkor az elsődleges, másodlagos és harmadlagos anatómiai jegyek is nagyon komplexek a fiatal pácienseknél. A használt kompozit kiváló formázhatósággal, polírozhatósággal és színállósággal kell bírjon ezekben az esetekben. A Neo Spectra ST® kompozit rendelkezik a szükséges minőséggel a SphereTEC filler technológiának köszönhetően, így bátran ajánljuk az esztétikus anterior esetekhez.