Neo Spectra ST Flow Utántöltő

Neo Spectra ST Flow Utántöltő
Neo Spectra ST Flow Utántöltő
Neo Spectra ST Flow Utántöltő
Neo Spectra ST Flow Utántöltő
Neo Spectra ST Flow Utántöltő
Neo Spectra ST Flow Utántöltő

Fényrekötő, esztétikus tömőanyag kaméleon effektussal és SphereTEC Technológiával.

 

Bemutató videó az ENDOBOLTV-n

 

A már ismert Ceram.X SphereTEC One és Ceram.X DUO most egyesített és kibővített portfólióval, egy egyszerűsített rétegzési technikával hozza a jól megszokott teljesítményt, még több indikációra!

 

Tulajdonságok:

  • SphereTEC Filler technológia
  • Nagyszerű kezelhetőség
  • Tixotrópia
  • Nem tapad a műszerhez
  • Kaméleon effektus
  • Kiváló kopásállóság
  • Könnyedén magasfényűre polírozható

Innovációk:

  • Többféle konzisztencia (HV, LV, Flow) – Minden igényt kielégít!
  • Fokozott front-esztétika az új rétegzési technikával.
  • Összességében kevesebb árnyalat.

 

SphereTEC Filler technológia

A töltőanyag teljesen gömb alakú részecskékből áll, melyek submikron részecskékből épülnek fel. A gömb alakú töltőanyagok közt csapágygolyó effektus jön létre, ami kiváló kezelhetőséget kölcsönöz. Tixotróp, jól formázható, emellett több szabad rezint képes megkötni a környezetből, mint versenytársai, így nem tapad a kéziműszerekhez.  A speciális mikrostruktúrája révén pedig könnyen magasfényűvé polírozható.

 

CLOUD árnyalatok, kaméleon effektus

A speciálisan kialakított opacitás és transzlucencia egyensúly révén kaméleon effektussal rendelkezik. Így tökéletesen tud illeszkedni a környező fogszínhez. Csupán 5 CLOUD árnyalattal lefedi a teljes VITA skálát, ezzel időt, pénzt és helyet spórol a rendelőben.

 

Új Konzisztenciák!

Az elmúlt években a Dentsply Sirona odafigyelt az orvosai visszajelzéseire. Korábbi Ceram.X SphereTEC anyaguk csak magas viszkozitású, építhető változatban volt elérhető, ám az új univerzális Neo Spectra ST megtalálható a jól megszokott magas viszkozitású (HV) változat mellett egy teríthető alacsony viszkozitásban (LV) is alkalmazkodva az igényekhez. Ezen felül pedig létrehozták a flow portfóliót, így lefedve minden indikációt.

 

Új rétegzési technika!

A Neo Spectra ST univerzális 5 db CLOUD árnyalatát most a Neo Spectra ST Effects 2 dentin és 1 enamel árnyalatával lehet a front régió kihívásaihoz igazítani. A 2 féle dentin árnyalattal fokozható a nyaki régió opacitása, míg az enamel árnyalattal létrehozhatók a transzlucens incizális szélek.

 

Fecskendő: 2 x 1,8g, 25 db vég

Kapszula: 16 x 0,25g

 


22 819 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Esetbemutatás
Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Dentsply Sirona
Cikkszám
60701912-27
Esetbemutatás

Neo Spectra ST™ – Letört metszőfog direkt helyreállítása

 

A fiatal páciensek kezelése önmagában kihívás, még rövid alkalmak során is. Gyermekek nagyobb fraktúráinak kezelése egyszerre kíván türelmet és gyorsaságot.

Ez a 8 éves páciens az édesanyjával jött el hozzánk a felső nagymetszőfoga helyreállítására, a családi fogorvosuk és endodontusuk ajánlásával (1-3. kép). Amikor a páciens megérkezett a gyökértömés már készen volt. A guttapercha lezárása és egy ideiglenes restaurátum már ugyancsak korábban elkészült.

Úgy döntöttünk direkt kompozit tömést készítünk a jobb oldali nagymetsző formájának és funkciójának helyreállításához. Gyors forma és árnyalat analízist követően direkt kompozit mockup-ot készítettünk (4. kép). Szilikon lenyomatot (Aquasil® Ultra+) vettünk a mockup-pal, és szilikonsablonná alakítottuk. A fogakat kofferdámmal izoláltuk a nedvesség kontrollálása és a jobb rálátás érdekében, az ideiglenes tömést pedig eltávolítottuk (5. kép). Neo Spectra ST™ kompozitot választottunk az esethez a nagyszerű esztétikai karakterisztikái végett: Kaméleon effektus, polírozhatóság és színállóság. A fogfelszínt szelektíven savaztuk és bondoztuk (Prime&Bond Universal®), majd megvilágítottuk. A pulpakamrát SDR Plus® anyaggal töltöttük a stressz csökkentése érdekében és Neo Spectra ST™ A2 árnyalatot választottunk hozzá. E1 árnyalatot használtunk az incizális harmadhoz, és A2-t a palatinális fal középső harmadához (6. kép). A dentin alapot D3 árnyalattal állítottuk helyre, hogy a természetes mélydentin színtelítettségét és opacitását utánozzuk, majd a felszíni dentin réteghez A2 árnyalatot használtunk (7. kép). Némi fehér árnyalatot is alkalmaztunk, hogy utánozzuk az ellenoldali fog fehéres foltjait. A1 és E1 árnyalatokat használtunk a zománcréteghez (8. kép). Az E1 árnyalat módosítja a színértéket (akromatikus zománc árnyalat) és az incizális harmadban használtuk. Az A1-et használtuk a kromatikus zománc pótlásához.

A restaurátumot finíroztuk és elsődleges-harmadlagos anatómiai jegyeket martunk a felszínbe fúrókkal és Enhance® finírozó lemezekkel, kúpokkal és kelyhekkel. A polírozást Enhance PoGo®-val, valamint Prisma Gloss polírozó pasztával és speciális polírozó szivacsokkal végeztük. A kofferdám eltávolítása után ellenőriztük az occlusiot (9. kép).

A pácienst két héttel később kontrollra hívtuk a szövetek integrációjának ellenőrzéséhez (10. kép). Nagyszerű árnyalat, színérték, színtelítettség és opacitás egyezést tapasztaltunk.

A frakturált fogak helyreállítása nagyon bonyolult. Gyors tervezést és az árnyalat és formavilág háromdimenziós megfigyelését igényli. A gyermekeknek nagyon vastag és színtelített zománcuk van (magas kromacitás és színérték) – a fogorvosnak ezt szem előtt kell tartania. Ugyanakkor az elsődleges, másodlagos és harmadlagos anatómiai jegyek is nagyon komplexek a fiatal pácienseknél. A használt kompozit kiváló formázhatósággal, polírozhatósággal és színállósággal kell bírjon ezekben az esetekben. A Neo Spectra ST® kompozit rendelkezik a szükséges minőséggel a SphereTEC filler technológiának köszönhetően, így bátran ajánljuk az esztétikus anterior esetekhez.