Neo Sanilind 2000 45 ml

Neo Sanilind 2000 45 ml

Kizárólag természetes anyagok felhasználásával, gyógy- és fűszernövények kivonásával készült fogíny és szájápoló oldat.

NEM tartalmaz: tartósító, színező- és illatosító adalékokat, klórtartalmú vegyületeket és mentolt!

AJÁNLJUK: FOGORVOSI, PÁCIENSI és mindennapos OTTHONI használatra.

 

MEGELŐZÉS

Erősíti a fogínyt, véd a fertőzésektől /bakrtérium, vírus, gomba/

 

HELYREÁLLÍTÁS

Protézisek, koronák, étkezések stb. által okozott ínyfeltörések, bevérzések megszüntetésére, fájdalmak csillapítására, gyulladások csökkentésére, mikrosérülések összehúzására.

 

SZÁJHIGIÉNIA

A neo sanilind 2000 használatakor az oldat tartósan a fogínyekre tapad, ott igen lassan oldódó bevonatot képez, ily módon hoszszabb ideig hatásos marad. Illata kellemes, újszerű fűszeres szájízt és leheletet eredményez.

 

FOGORVOSI használatra

45 ml-es kiszerelésben

 

Mint depuráns előnyösen alkalmazható a fogorvosi gyakorlatban pl. fogkőeltávolítás és egyéb purálások után:

 

• vérzéscsillapítás

• gyulladáscsökkentés

• fájdalomcsillapítás

• mikrosérülések összehúzása

• sebgyógyulás serkentése céljából.

 

A termék ezen hatásainál fogva előnyösen egészíti ki a fogorvosi kezelést, beavatkozást többéves fogorvosi tapasztalatok alapján:

 

• bármilyen eredetű gingivitisre

• aphták ecsetelésére

• nyálkahártya sérülések kezelésére

• pericoronitisre (nem helyettesíti a sebészeti beavatkozást, de mérsékli a gyulladásos tünetet)

• foghúzás utáni vérzés csillapítására

• fogcsiszolás után az ínyszél vérzéscsillapítására

• hámosodás serkentésére

 

MINENNAPOS ápolásra

Bedörzsöléssel, ecseteléssel, vagy szájvízként öblögetéssel is használható. Szájvízként kb. 1 dl vízbe 20–25 cseppet teszünk az oldatból.

 

A TERMÉK ÖSSZETEVŐI

A címkén is feltüntetett gyógy- és fűszernövények meghatározott összetételű szeszes-vizes kivonata. Úgy az irodalmi, mind a gyakorlatban szerzett tapasztalati adatok alapján az egyes komponensek kedvező hatásúak a fogínyre és a szájnyálkahártyára, de együttes - a neo sanilind 2000-ben alkalmazott arányaikban - egymás hatását kiegészítve összetett biokémiai hatásuk kifejezettebben érvényesül.

 

A TERMÉK HATÓANYAGAI

Az Achillea millefolium /Cickafarkfű proazulén/azulén illóolajat, és bioflafonoidokat, glikoproteineket tartalmaz, melyek ismert gyulladáscsökkentők, hatásuk különösen a gyomor-, bél- és szájnyálkahártyák esetében jelentős. Továbbá ismert vérzéscsillapító és hámosító hatásuk is. A Salvia officinalis / orvosi zsálya rozmaringsav, eucalyptol olajokon kívül többek között kávésavat, diterpén-karbonsavakat /pl. karnazol/ tartalmaz, melyek oxidációs termékei antibiotikus hatása közismert. Irodalmi források szerint kivonata gingivitisen kívül stomatitis és parodontosis kezelésére alkalmazható, melyben 3 hatás érvényesül: enyhe helyi vérbőség, összehúzó /adstringens/ és antibiotikus. A Melissa officinalis /Citromfű citrál, geraniol, linalol illóolajokat tartalmaz, melyek együttesen idegnyugtató /tranquillans/ hatásúak. Rozmaringsav-tartalmánál fogva az európai irodalomban virostatikusként tartják nyilván. Az Eugenia caryophyllus /szegfűszeg illóolaja az eugenol, melyet a fogászatban helyi érzéstelenítésre és fájdalomcsillapításra használnak. A Rosa centifolia / rózsaszirom, százszirmú rózsa gazdag nyíltszénláncú alkohol- és aldehidtartalmának köszönhetően régóta használatos a népi gyógyászatban főleg gyermekeknél /pl. rózsavíz/ a szájüreg gombásodása ellen. A Zingiber officinalis /gyömbér szeszkviterpéneket, zingiberint és zingiberolt tartalmaz, kellemes ízhatást kölcsönöz a készítménynek, és illatot a szájnak.

 

6 540 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Flavon
Cikkszám
355-SANILIND-N